Mainos
Mainos

Kauppalehti: Päivi Lipponen miehensä yrityksen toimitusjohtajaksi

Entisen pääministeri Paavo Lipposen konsulttiyhtiö Cosmopolisin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty entinen kansanedustaja Päivi Lipponen, kertoo Kauppalehti.

Päivi Lipponen vahvistaa lehdelle aloittavansa miehensä firmassa. Hän toimi kansanedustajana vuosina 2007-2015, mutta ei tullut kevään vaaleissa valituksi.

– Kun tuli tämä oma tilanne, mietin kaivanko pöytälaatikosta oman firman. Mieheni ehdotti kuitenkin, että ostaisin osuuden hänen firmastaan ja näin sitten päätimme. Ihan pienellä osuudella olen mukana, sen verran pienet olivat omat säästöni kuitenkin, Päivi Lipponen kertoo lehdelle.

Lipponen ilmoitti vaalien jälkeen jättävänsä politiikan kokonaan. Hän haki muun muassa eroa Helsingin kaupunginvaltuustosta.

Paavo Lipposen omistama Cosmopolis on Kauppalehden mukaan konsultti- ja koulutusyritys. Esimerkiksi Paavo Lipponen on konsultoinut pääministerikautensa jälkeen pääosin Nord Stream -kaasuputkiyhtiötä, lehti tietää.

Kauppalehden mukaan Cosmopolisia on työllistänyt viime aikoina EK:n tilaama raportti Pohjoinen tahtotila, joka julkistettiin maaliskuussa ja jossa selvitettiin kestävän talouskasvun edellytyksiä arktisilla ja pohjoisilla alueilla. Paavo Lipponen jatkaa myös muuta työtä energia-alalla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot