Mainos
Mainos

Kauppalehti: Pohjoismainen sähköriita repesi – Ruotsi ja Norja sopivat salaa Suomen ja Tanskan sähköstä

Ruotsin ja Norjan kantaverkkoyhtiöt Svenska Kraftnät ja Statnett ovat valmistelleet salassa luonnoksen siitä, miten Suomen ja Tanskan pitää tasapainottaa sähkön tuotantoa ja kulutusta, uutisoi Kauppalehti.

Ruotsi ja Norja tahtovat määrätä laajasti naapurimaidensa sähköjärjestelmän tilasta sekä siihen liittyvistä säätösähkön ja reservivoimaloiden pelisäännöistä.

Esitys on Suomen ja EU:n lakien vastainen. Asiasta on revennyt riita kantaverkkoyhtiöiden välille.

Svenska Kraftnät ja Statnett ovat irtisanoneet yhteistyösopimuksen etuajassa ja lähettäneet Suomen ja Tanskan kantaverkkoyhtiöille uuden sopimuksen allekirjoitettavaksi.

Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid vie asiaa eteenpäin yhdessä Tanskan Energinetin kanssa. Jos neljä maata eivät löydä yksimielistä ratkaisua, päätöksen tekee Euroopan komissio.

Pohjoismaat siirtyivät kymmenen vuotta sitten käytäntöön, jonka mukaan ne ovat yksi kokonaisuus sähkön tuotannon ja kulutuksen tasapainottamisessa.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot