Mainos
Mainos

Kauppataseen ylijäämä 4,1 mrd huhtikuussa

Kauppataseen ylijäämä nousi tullihallituksen ulkomaankaupan ennakkotietojen mukaan huhtikuussa 4,1 miljardiin markkaan. Viennin arvo oli ennakkoarvion mukaan huhtikuussa 17,9 miljardia ja tuonnin arvo 13,8 miljardia markkaa.

Vienti jäi 14 ja tuonti 6 prosenttia pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Ulkomaankaupan ylijäämä nousi huhtikuussa kuluvan vuoden suurimmaksi. Tammikuussa ulkomaankaupasta kertyi ylijäämää 3,8 miljardia, helmikuussa 3,2 miljardia ja maaliskuussa 3,5 miljardia markkaa. Viennin arvo oli viime vuonna korkeimmillaan huhtikuussa ja tuonnin arvo maaliskuussa. Viime vuoden huhtikuussa vienti oli 20,8 miljardia markkaa. Tuonnin arvo oli viime vuoden maaliskuussa 16,5 miljardia markkaa.

Viennin arvo ja kauppataseen ylijäämä kohosivat kuluvan vuoden huhtikuussa samalle tasolle kuin viime vuoden lopulla. Tammi-huhtikuussa kauppataseen ylijäämä oli ennakkotietojen mukaan 14,5 miljardia markkaa, kun ylijäämä vuotta aiemmin oli 20,6 miljardia. Koko viime vuonna kauppataseen ylijäämä oli 57,8 miljardia markkaa. Viennin arvo oli 239,6 miljardia markkaa ja tuonnin arvo 172,8 miljardia markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme