Mainos
Mainos

Kauppataseen ylijäämä ennakoitua suurempi

Kauppataseen ylijäämä nousi tullihallituksen ulkomaankauppatilaston mukaan huhtikuussa yli 4,3 miljardiin markkaan. Ulkomaankaupan ylijäämä oli 210 miljoonaa markkaa suurempi kuin tullihallituksen ennakkotiedoissa arvioitiin.

Kasvu johtui viennin nousemisesta parisataa miljoonaa odotettua suuremmaksi. Viennin arvio oli huhtikuussa reilut 18,1 miljardia markkaa ja tuonnin arvo noin 13,8 miljardia. Vienti oli 13 prosenttia pienempi kuin viime vuoden huhtikuussa. Tuonti supistui 6 prosenttia.

Koko alkuvuonna kauppataseen ylijäämä on kuitenkin ollut laskussa viime vuoteen verrattuna. Ylijäämä oli tammi-huhtikuussa 15,2 miljardia markkaa, kun se samaan aikaan vuotta aiemmin oli vielä 20,6 miljardia.

Ensimmäisen vuosikolmanneksen vienti oli arvoltaan 70,2 miljardia markkaa ja tuonti 55,0 miljardia markkaa. Vienti supistui 11 ja tuonti 6 prosenttia edellisvuodesta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme