Mainos
Mainos

Kauppi: Pankkien epäluottamus nostaa lainarahan hintaa

Pankit voivat joutua korottamaan lainarahan hintaa, koska niiden oma varainhankinta on kallistunut. Näin arvioi Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Kaupin mukaan pankkien välinen lainaus on vähentynyt Euroopassa, koska pankit suhtautuvat toistensa taloustilanteeseen niin varauksella. Pankit sijoittavat ylimääräiset varansa nyt mieluummin Euroopan keskuspankkiin kuin lainaavat toisille pankeille.

Juuri pankkien välisten lainamarkkinoiden jäätyminen johti vuonna 2008 finanssikriisiin. Näin paha tilanne ei Kaupin mukaan kuitenkaan nyt ole, mutta kehitys on hänen mielestään huolestuttava.

– Ei voida ainakaan vielä puhua Lehman Brothersin kaatumisen aikaisesta tilanteesta. Silloinhan varainhankinnan hinta nousi hetkessä todella paljon.

Suomalaispankit saavat markkinoilta rahaa vielä hyvin, mutta myös niiden varainhankinta on kallistunut. Pankeilla onkin paineita nostaa lainarahan hintaa, Kauppi uskoo.

Myös uudet vakavaraisuussäädökset aiheuttavat pankeille kustannuksia.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme