Mainos
Mainos

Kauppi: Sijoitusneuvonnan tasoa pyritään koko ajan parantamaan

Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi pitää Blomqvistien tapausta merkittävänä ennakkotapauksena. Kiista tanssinopettajapariskunta Blomqvistin sijoituksista on päättynyt pankin voittoon. Tieto asiasta tuli tänään aamulla.

Kaupin mielestä Blomqvistin pariskunta ei kuitenkaan edustanut aivan tavallisinta asiakasta.

- Nyt ensimmäistä kertaa korkein oikeus otti kantaa tiedonantovelvollisuuden sisältöön. Tosin aina kun myydään sijoitusneuvoja niin kyse on yksittäistapauksista ja tässä tilanteessa Blomqvistin pariskunta ei aivan sellaista tavallisinta kuluttaja-asiakasta edustanut. Kyse oli varsin merkittävistä summista ja varsin kokeneesta sijoittajapariskunnasta.

Kaupin mukaan pankeissa pyritään koko ajan parantamaan sijoitusneuvonnan laatua. Sijoitusneuvojille suositellaan muun muassa sijoitusneuvojan tutkinnon suorittamista.

- Tänä vuonna tuli voimaan suositus kaikille jäsenillemme, että jatkossa kaikilla sijoitusneuvoja antavilla pitäisi olla aiheesta tutkinto suoritettuna. Tällä hetkellä noin 8000 sijoitusneuvojaa on suorittanut tällaisen tutkinnon, kertoo Kauppi.

(MTV3)

Katso Piia-Noora Kaupin studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 17.1.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme