Mainos
Mainos

Kauppojen pidennetyistä aukioloajoista myönteisiä kokemuksia

Kauppojen pidennetyistä aukioloajoista on saatu lähes yksinomaan myönteisiä kokemuksia. Tyytyväisiä ovat niin asiakkaat kuin kauppiaatkin. Liikealan ammattiliitto kuitenkin suhtautuu kauppojen ilta- ja sunnuntaitunteihin nihkeästi.

Kaupat ovat viime keväästä asti saaneet pitää ovensa auki iltayhdeksään. Kokeiluun on lähdetty mukaan varovasti, mutta kokeilussa mukana olleet kaupat ovat lähes yksinomaan tyytyväisiä. Myynti on lisääntynyt selvästi eivätkä katetta ole syöneet edes työntekijöille maksettavat kalliit iltalisät.

Ilta 20:n ja 21:n välillä kaupoissa tehdään vielä runsaasti ostoksia. Alalla uskotaan myös, että yhden tunnin pidennys arki-iltoina sekä tiettyihin viikonloppuihin keskittyvä sunnuntai-aukiolo tuovat ajan mittaan kaupan alalle myös lisää työvoimaa.

Liikealan ammattiliitto suhtautuu laajennettuihin aukioloaikoihin nihkeästi. Se pelkää, että pitkään auki olevat automarketit vievät asiakkaat pienemmiltä lähikaupoilta. Liitto muistuttaakin, että suuret marketit myyvät ainoastaan 15 prosenttia päivittäistavaroista.

Asiakkaalle kauppojen pidempi aukiolo ja vaihtoehtojen tarjoaminen helpottaa kuitenkin ostosten tekoa.
(MTV3/Leena Laakso)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme