Mainos
Mainos

Kaupthing-pankin asiakkaille talletukset takaisin

Kaupthing-pankin asiakkaat saavat talletuksensa takaisin täysimääräisinä. Nordea, OP ja Sampo Pankki lainaavat pankille 100 miljoonaa euroa.

Rahoitusvalvojat Suomessa ja Islannissa ovat hyväksyneet järjestelyn Kaupthing-pankin Suomen sivuliikkeen talletusten maksamiseksi. Nordea Pankki Suomi, OP-Pohjola-ryhmä ja Sampo Pankki ovat antaneet määräaikaisen sitoumuksen järjestää rahoitus, jolla Kaupthingin Suomen sivuliikkeen tallettajille maksetaan heidän talletuksensa täysimääräisinä korkoineen. Asiakkaita on kaikkiaan 10 000.

- Kyseessä on erittäin innovatiivinen ratkaisu verrattuna siihen, mitä muissa maissa on tehty. Tällaisella yksityisen sektorin, rahoitusvalvojien ja valtion hyvällä yhteistyöllä hoidetaan asia niin, että ei tarvitse mennä talletussuojarahastoon eikä tarvitse käyttää valtion varoja vaan talletukset voidaan maksaa nopeasti pois, kertoo Rahoitustarkastuksen apulaisjohtaja Jukka Vesala.

Vesala kehuu, että suomalaispankit on erittäin hienosti tulleet mukaan rahoittamaan järjestelyä.

- Tässä on kaikilla yhteinen tavoite se, että tallettajille ei syntyisi menetyksiä ja että luottamus suomalaisiin pankkimarkkinoihin ja talletustuotteeseen säilyy, Vesala jatkaa.

Sivuliikkeen varallisuutta pantataan rahoituksen vakuudeksi. Järjestelyn tavoite on vähentää Islannin rahoitussektorin ongelmien haitallisia vaikutuksia suomalaisille tallettajille sekä Suomen rahoitusmarkkinoille.

Järjestelyn rahoittavat edellä mainitut pankit, eikä siinä käytetä Suomen talletussuojarahaston tai valtion varoja. Suomessa talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa järjestelyä ja asiasta annetaan eduskunnalle hallituksen esitys. Järjestely toteutetaan heti kun eduskunta on hyväksynyt esityksen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme