Mainos
Mainos

Kaupunkien Voimarengas jatkaa toiselle kierrokselle

Suomalainen kaupunkiryhmä valmistelee yhteisen sähkönhankinta- ja myyntiyhtiön perustamista. Voimarengas-nimisen yhtiön valmisteluvaiheeseen osallistuu 11 kaupunkia.

Hankkeesta valmistui huhtikuussa espoolaisen Energia-Ekono Oy:n tekemä esiselvitys. Se on osoittautunut siinä määrin lupaavaksi, että kaupungit harkitsevat osallistumista jatkoselvitykseen. Voimarengas-kaupunkien sähkökaupan liikevaihto on 1,4 miljardia markkaa. Yhteistyön lasketaan tuovan säästöjä 80 miljoonaa markkaa vuodessa.

Voimarenkaan jatkohanke on ollut tänään esillä Tampereen kaupungin sähkölaitoksen johtokunnassa. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginhallitus.
Tampereen sähkölaitoksen toimitusjohtajan Esko Jarvan mukaan tarkoitus on allekirjoittaa aiesopimus jatkoselvityksestä vielä toukokuun aikana. Se olisi voimassa kuluvan vuoden loppuun. Voimarengas-yhteistyöhön osallistuvien kaupunkien nimet aiotaan julkistaa vasta sen jälkeen, kun päätökset on tehty kaupunkien elimissä. Sähköasia on monen kaupungin esityslistoilla toukokuun loppuviikoilla.
(STT) 0:55

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme