Mainos

Kemijärven tehtaalle uusi omistaja

Stora Enso uskoo kaupan tarjoavan työtä kahdelle kolmasosalle tehtaan työntekijöistä ja takaavan puuhakkeen toimituksen yhtiölle. Stora Enso järjesti uusia työpaikkoja myös Kymenlaaksoon.

Stora Enson Kemijärven tehtaalle tulee konepaja- ja liimapuupalkkituotantoa. Työpaikkoja syntyy noin 100 ja välillisesti huomattavasti enemmän. Ostaja on Anaika Group.

Stora Enson Suomen maajohtaja Aulis Ansaharju arvioi MTV:n uutisille, että sopimus tarjoaa työtä kahdelle kolmasosalle Kemijärven tehtaan työntekijöistä.

- Uuden yhtiön on tarkoitus aloittaa tämän vuoden kuluessa. Kemijärven tehdasalueelle on suunnitteilla myös muuta teollista toimintaa, joka työllistää vielä osan vajaasta sadasta työttömäksi jäävästä henkilöstä. Neuvottelut ovat kuitenkin vielä kesken, joten näistä on liian aikaista puhua, kertoo Ansaharju.

Kemijärven tehtaan lopettaminen uhkasi viedä Kemijärveltä reilut 200 työpaikkaa. 50 työntekijää pääsee eläkkeelle.

Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen kertoo, että sopimus takaa puuhakkeen toimitukset Stora Ensolle, mikä tukee yhtiön puuhuoltoa. Anaika Group saa tukit liimapuupalkkituotantoaan varten.

kuva:Stora Enso

Osa Stora Enson työntekijöistä on suhtautunut kuitenkin penseästi uutta työnantajaa kohtaan. Toimitusjohtaja Karvinen toivoo kuitenkin, että Stora Enso ja uusi yrittäjä saisi motivoitua ihmiset uudelleenkoulutukseen.

- Kyllä sitä vastustusmielialaa on ollut vähän näkyvissä. Nämä tehtaan työntekijät ovat kuitenkin ilmoittaneet, että haluavat jäädä kotipaikkakunnalleen ja toivoneet uudelleenkoulutusta. Olisi siis toivottavaa, että suunnattaisiin katseet tulevaan ja turvattaisiin työpaikat, sanoi Karvinen.

Anaika Group saa esisopimuksen mukaan lainan ja kiinteistöt edullisin ehdoin Stora Ensolta.

Stora Enso kertoo hakevansa edelleen lisätoimintoja Kemijärven tehtaalle.

Anaika Group Ltd Oy on vuonna 2004 perustettu teknologiayritys, joka suunnittelee, valmistaa ja operoi mekaanisen metsäteollisuuden koneita, laitteita ja prosessikokonaisuuksia.

Yrityksellä on konepajatoimintaa Mikkelissä ja liimapuupalkkitehdas Porissa.

Uusia työpaikkoja myös Kymenlaaksoon

Stora Enso on löytänyt töitä myös sadalle Kymenlaaksosta irtisanotulle työntekijälle. Yhtiö on allekirjoittanut aiesopimuksen Empowerin kanssa Anjalan ja Kotkan tehtaiden kunnossapitopalvelujen siirtämisestä Empowerille.

Sopimuksen lopullisesta laajuudesta riippuen Empowerille saattaa siirtyä vielä 200 Stora Enson kunnossapitotyöntekijää.

Summan paperitehtaan lopettaminen Haminasta merkitsee työsuhteen loppumista noin 450:lle Stora Enson työntekijälle.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot