Mainos
Mainos

Kemira aloittaa GrowHow'n myynnin

Kemira GrowHow'n listautuminen on ensimmäinen huomattava pörssilistaus Suomessa vuosiin. GrowHow'n osakkeiden myynti alkaa keskiviikkona.

Kemira aloittaa lannoiteyhtiönsä GrowHow'n osakkeiden myynnin keskiviikkona sijoittajille ja yleisölle. Osakkeiden alustava myyntihinta on 4,25-5,25 euroa.

Myynti päättyy viimeistään 12. lokakuuta, ja Kemira GrowHow'n osake on määrä ottaa noteerattavaksi Helsingin pörssin päälistalle arviolta 18. lokakuuta. Listautumisen pääjärjestäjäksi Kemira valitsi pankkiiriliike Alfred Bergin.

Kemira GrowHow'n listautuminen on ensimmäinen huomattava pörssilistaus Suomessa vuosiin. Valtionyhtiöistä myös Fortum on kertonut listaavansa öljy-yhtiönsä pörssiin ensi keväänä. Kemira jakaa noin 53 prosenttia GrowHow'n osakkeista osinkoina omistajilleen, ja myyntiin tulee osakkeista vajaat 30 prosenttia. Kemira pitää itse 15 prosenttia GrowHow'sta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme