Mainos
Mainos

Kemira myi kuidut

Kemira myi tänään tehdyllä sopimuksella viskoosikuitua tuottavan Kemira Fibres Osakeyhtiön indonesialaiselle Inti Indorayon Utama -yhtiölle. Kauppahintaa yhtiöt eivät julkista. Uuden Säteri Fibres -yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Kemira Fibresin nykyinen toimitusjohtaja Risto Salminen.

Indorayon aikoo jatkaa tuotantoa Valkeakoskella täydellä kapasiteetilla. Kemira Fibresin osto on toimitusjohtaja Roland Mazeryn mukaan osa Indorayonin pyrkimystä nousta johtavaksi viskoosikuitujen ja muiden sellupohjaisten kuitujen valmistajaksi.

Kemira Fibres on Euroopan kolmanneksi suurin korkealaatuisen viskoosikuidun tuottaja. Valkeakosken tuotantokapasiteetti on 65 000 tonnia vuodessa. Tämän vuoden liikevaihto on noin 590 miljoonaa markkaa.

APRIL -konserniin kuuluva Indorayon valmistaa puuselluloosaa ja viskoosikuitua Indonesiassa Sumatran saarella Porseassa. Yhtiön viskoosikapasiteetti on 62 000 tonnia vuodessa. Lisäksi se tuottaa sekä paperi- että liukosellua ja erikoiskemikaaleja.

APRILin liikevaihto oli viime vuonna noin 2,5 miljardia markkaa. Konserniin kuuluvat Indorayonin lisäksi Riaupulp- ja Riaupaper -yhtiöt, jotka molemmat toimivat Indonesiassa. Yhtiön pääkonttori on Singaporessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme