Mainos
Mainos

Kemira myy kaksi tehdastaan ulkomailta

Kemira myy kaksi tehdastaan Yhdysvalloissa ja Hollannissa.
Titaanidioksidipigmenttitehtaat sijaitsevat Savannahissa Georgian osavaltiossa Yhdysvalloissa ja lähellä Rotterdamia Hollannissa amerikkalaiselle Kerr-McGee Chemical Corporation LLC:lle.

Yhdysvalloissa kaupan kohteena on Kemira Holdings Inc:in ja Hollannissa Kemira Pigments B.V:n koko osakekanta. Yhteensä kauppahinta on n. 2,4 miljardia markkaa velattomista ja kassavarattomista yhtiöistä.

Kauppojen lopullinen toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksymistä sekä sitä, että Hollannin lain mukainen yhteistoimintamenettely saatetaan loppuun.

Kemiran mukaan yhtiö pyrkii keskittämään liiketoimintansa vähemmän suhdanneherkille aloille. Kasvualueiksi määriteltiin uudessa strategiassa sellu- ja paperikemikaalit, vesienkäsittelykemikaalit sekä maalit ja pinnoitteet. Ydinalueita ovat myös erikoislannoitteet ja teollisuuskemikaalit.

Ilmoitetuilla kaupoilla Kemira toteuttaa uutta strategiaansa luopumalla merkittävästä osasta titaanidioksidipigmentti-liiketoimintaa.
(MTV3-STT)

Lue Kemiran oma tiedote aiheesta:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme