Mainos
Mainos

Kerrostalo nieleekin roimasti lämpöä

Uuden tutkimuksen mukaan kerrostalo tuhlaa asuinneliötä kohti paljon enemmän lämpöä kuin moderni rivi- tai omakotitalo, kirjoittaa Taloussanomat.

- Täytyy kerrostaloasujana myöntää, että yllätyin itsekin tuloksista, sanoo Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Ari Nissinen lehden haastattelussa.

Nissisen kokoamien energiatilastojen, aluevertailujen ja rakennuttajien seurannan mukaan kerrostalossa kuluu lämpöenergiaa yhtä asuinneliötä kohti keskimäärin 241 kilowattituntia.

Pien- ja rivitaloissa kulutus on laskelmien mukaan noin viidenneksen pienempää.

- Kerrostaloissa on varastoja ja rappukäytäviä, joita pidetään talvellakin lämpiminä, Nissinen arvioi haastattelussa yhdeksi tuhlailun syyksi.

Monien 1960- ja 1970-luvuilla rakennettujen kerrostalojen energiatehokkuus on huono. Lisäksi lähes kaikissa kerrostaloissa asukkailla on liian vähän tietoa oman asuntonsa lämmönkulutuksesta, Nissinen perustelee.

Tilanne ei Nissisen mukaan parane, ennen kuin kerrostaloihin saadaan helppokäyttöisiä asuntokohtaisia lämmönkulutusmittareita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme