Mainos
Mainos

Keski-Euroopassa Nokia-kohkaus ihmetyttää

Saksassa ja Keski-Euroopassa eilinen kohkaaminen Nokian osavuosikatsauksesta herättää ihmetystä, kertoo MTV:n Saksan-kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

- Kyllä täällä Saksassa on eilen ja tänään lehdissä ihmetelty sitä voimakasta reagointia, jonka Nokian kurssinousu pörssissä aiheutti, Nurminen raportoi MTV:n Huomenta Suomelle.

Pörssinousua selitti osaltaan se, ettei Nokian tilanne ollut niin huono kuin etukäteen arveltiin. Keski-Euroopassa Nokia ei kuitenkaan ole kovin vahvoilla.

- Keski-Euroopassa markkinat on jo täytetty halvoilla puhelimilla. Nokia joutuu kilpailemaan älypuhelimista kovien kilpailijoiden, kuten Applen ja Samsungin kanssa. Tällä puolella suomalaisten markkinaosuus on pudonnutkin jonkin verran.

Kulutus on laskenut kaikissa Euroopan maissa, mutta Saksassa työttömyys on toistaiseksi pysynyt sen verran hyvin aisoissa, että ostajia markkinoilta pitäisi löytyä. Tämän vuoden kuluessa tilanne voi kuitenkin heikentyä.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme