Mainos
Mainos

Kesko aikoo kasvaa vahvasti Venäjällä

Kesko aikoo lähivuosina laajentaa voimakkaasti toimintaansa Venäjällä. Pääjohtaja Matti Halmesmäen mukaan Ruokakesko avaa Venäjälle vuosina 2012-2013 neljä suurta päivittäistavarakauppaa, joista kaksi tulee Pietarin ja kaksi Moskovan alueelle.

Vuoteen 2015 mennessä Ruokakeskon tavoitteena on yltää Venäjällä 500 miljoonan euron liikevaihtoon ja voitolliseen tulokseen, Halmesmäki kertoi Keskon yhtiökokoukselle.

Kesko aikoo investoida Venäjälle lähivuosina arviolta 300 miljoonaa euroa vuodessa. Samalla yhtiö selvittää myös mahdollisuuksia yritysostoihin sekä Pietarissa että Moskovassa.

Vahvaa kasvua Venäjältä hakee myös Rautakesko, jolla on nyt itänaapurissa 12 K-rautaa. Uusia on rakenteilla kolme, ja niiden lisäksi suunnitelmissa on Halmemäen mukaan avata vielä kymmenen myymälää vuosina 2012-15. Urheilukaupassa Kesko tutkii laajentumista Baltian ja Venäjän markkinoille yhdessä kansainvälisen Intersport-ketjun kanssa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme