Mainos
Mainos

Kesko aloittaa isot yt:t

Kauppakonserni Kesko aloittaa yt-neuvottelut, joissa vähennystarve on enintään 230 henkilötyövuotta. Neuvottelujen piirissä on noin 2 800 työntekijää.

Väenvähennykset koskisivat Keskon käyttötavara- ja rautakaupan kotimaan yhtiöitä sekä Ruokakesko Oy:tä, Kesko Oyj:tä ja K-Plus Oy:tä. Suunnitellut muutokset aiheuttaisivat merkittäviä muutoksia organisaatiorakenteeseen sekä henkilöstön työnkuviin erityisesti myyntiä ja ostotoimintoja tukevissa toiminnoissa.

Yt-neuvottelut eivät koske Anttila-, Kodin1- ja K-citymarket-tavarataloja, joissa väen vähennyksistä neuvoteltiin vasta alkuvuonna.

Kesko yrittää hakea hyötyjä erityisesti sähköisistä palveluista, arvioi muun muassa organisaatiorakennettaan ja suunnittelee rauta- ja käyttötavaratoimialojen yhdistämistä Rauta- ja erikoistavarakaupan toimialaksi. Yhtiö harkitsee myös käyttötavaratoimialaan kuuluvan K-citymarket Oy:n käyttötavarakaupan yhdistämistä Ruokakeskoon päivittäistavarakaupan toimialaksi.

VV-Auto Groupissa ja VV-Autotalossa aloitettiin yt-neuvottelut syyskuussa. Neuvottelut koskevat yhteensä noin 700 henkilöä ja vähennystarpeen arvioidaan olevan enintään 49 henkilötyövuotta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme