Mainos
Mainos

Kesko aloittaa isot yt:t

Kauppakonserni Kesko aloittaa yt-neuvottelut, joissa vähennystarve on enintään 230 henkilötyövuotta. Neuvottelujen piirissä on noin 2 800 työntekijää.

Väenvähennykset koskisivat Keskon käyttötavara- ja rautakaupan kotimaan yhtiöitä sekä Ruokakesko Oy:tä, Kesko Oyj:tä ja K-Plus Oy:tä. Suunnitellut muutokset aiheuttaisivat merkittäviä muutoksia organisaatiorakenteeseen sekä henkilöstön työnkuviin erityisesti myyntiä ja ostotoimintoja tukevissa toiminnoissa.

Yt-neuvottelut eivät koske Anttila-, Kodin1- ja K-citymarket-tavarataloja, joissa väen vähennyksistä neuvoteltiin vasta alkuvuonna.

Kesko yrittää hakea hyötyjä erityisesti sähköisistä palveluista, arvioi muun muassa organisaatiorakennettaan ja suunnittelee rauta- ja käyttötavaratoimialojen yhdistämistä Rauta- ja erikoistavarakaupan toimialaksi. Yhtiö harkitsee myös käyttötavaratoimialaan kuuluvan K-citymarket Oy:n käyttötavarakaupan yhdistämistä Ruokakeskoon päivittäistavarakaupan toimialaksi.

VV-Auto Groupissa ja VV-Autotalossa aloitettiin yt-neuvottelut syyskuussa. Neuvottelut koskevat yhteensä noin 700 henkilöä ja vähennystarpeen arvioidaan olevan enintään 49 henkilötyövuotta. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot