Mainos
Mainos

Kesko ja S-ryhmä: Edessä hankala vuosi

Kaksi suurta kauppaketjua S-ryhmä ja Kesko varautuvat hankalaan vuoteen, koska kuluttajat ovat nyt varovaisia. Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki varoittaa Kataisen hallitusta, että veronkorotukset heikentäisivät kaupan alan kasvua.

- Taloudellinen ilmasto ja asiakaskäyttäytyminen ovat epäselviä. Tiedossa on, että autovero nousee huhtikuun alussa ja se on mielestäni aiheellinen huoli kyllä, kertoo Halmesmäki.

SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelä tähyilee tasaisempia aikoja.

-Toki toivomme, että tämä epävarmuus tässä hälvenee ja kuluttajien luottamus voisi vahvistua, toteaa Niemelä.

Kaksi suurta ketjua hallitsevat peräti 80 prosenttia ruokakaupasta. Nyt K-kauppa ja S-ryhmä uskovat, että niiden markkinaosuudet ovat edelleen kasvaneet, viralliset luvut tulevat ensi kuussa.

Keskon pääjohtaja viestittää Kataisen hallitukselle, että veronkorotukset syövät ihmisten ostovoimaa ja uhkaavat kaupan kasvua.Arvonlisäveron nosto tuntuisi erityisesti kasvavassa verkkokaupassa, jossa kuluttajat ostavat tavaroita eri maista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme