Mainos
Mainos

Kesko joutuu myymään Tukon

EU:n komissio tekee ylihuomenna keskiviikkona päätöksen Keskon Tuko-kaupasta. Sen jälkeen Keskolla on kuusi kuukautta aikaa myydä Tuko. Näin kertoi tänään komission virkamies.

Tämän mukaan päätös on kahtalainen: komission mukaan keskusliikkeiden fuusio on ristiriitainen unionin sisämarkkinasäädösten kanssa ja Kesko velvoitetaan luopumaan Tukosta kuuden kuukauden sisällä.

Todellinen ostaja löydyttävä

Virkamies muistutti myös, että Tukon myynti on tapahduttava komission hyväksymällä tavalla. Keskon on näin löydettävä "todellinen" ostaja, joka ei millään tavalla ole yhteyksissä Keskoon.

Koska Kesko ei vielä tänään ollut saanut virallista tietoa EU:n päätöksestä, yhtiö halunnut kommentoita asiaa. Keskon on määrä saada EU:sta jonkinlainen päätös ylihuomenna, jolloin yhtiö aikoo kertoa omista ratkaisuistaan.

Fuusion myötä Kesko-Tuko saisi Suomen vähittäiskauppamarkkinoista yli 50 prosenttia. Koska Suomessa asiaa ei säännellä kilpailulaissa, Suomen kilpailuvirasto pyysi komissiota tutkimaan kaupan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme