Mainos
Mainos

Kesko luopuu rautakaupoistaan Venäjällä

Kesko Oyj on sopinut myyvänsä 12 Venäjän rautakauppakiinteistöään ranskalaisen Leroy Merlinin Venäjän yhtiölle.

Leroy Merlin on Venäjän suurin rautakaupan ketju. Kiinteistöistä käteisellä maksettu kauppahinta on noin 169 miljoonaa euroa.

Vuonna 2017 Keskolla oli Venäjällä yhteensä 14 K-Rauta-kauppaa. Nyt toteutettavalla kaupalla myydään yhteensä 12 Pietarin ja Moskovan alueilla toimivaa K-Rauta-kiinteistöä. Kiinteistöissä harjoitettu liiketoiminta ja varastot eivät sisälly kauppaan vaan kiinteistöissä harjoitettu liiketoiminta lopetetaan kevään 2018 aikana.

Keskolle jää Moskovan alueelle kaksi K-Rautaa, joiden toiminta lopetetaan ensimmäisen vuosipuoliskon 2018 aikana.

Lopetettavissa toiminnoissa on kaikkiaan noin 1 800 työntekijää. Keskon rautakaupan liikevaihto Venäjällä vuonna 2017 oli 184 milj. euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 0,6 milj. euroa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot