Mainos
Mainos

Kesko vetäytyy Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta

Fennovoima menetti tänään yhden ison suomalaisosakkaan, kun Kesko-konserniin kuuluva Kestra Kiinteistöpalvelut ilmoitti vetäytyvänsä ydinvoimalahankkeen jatkorahoituksesta. 

Kestra perusteli ratkaisua sillä, että ydinvoimahankkeen taloudellisiin, sopimuksellisiin ja aikataulullisiin edellytyksiin liittyy edelleen epävarmuustekijöitä, joiden riskit ovat Kestran käsityksen mukaan kasvaneet. 

Kestra omistaa nyt 4,5 prosenttia Fennovoiman suomalaisomistajien Voimaosakeyhtiö SF:stä. Kolmannes Fennovoimasta on siirtynyt venäläisen Rosatomin omistukseen. 

Fennovoiman hankkeessa on ollut mukana 44 suomalaista omistajaa, joiden osuus hankkeesta oli helmikuun lopulla yhteensä 50,2 prosenttia. Yhtiön tarkoituksena on ollut kasvattaa suomalaisomistajien osuus kevään aikana mahdollisimman lähelle 66 prosenttia, joka on voimaosakeyhtiö SF:n nykyinen osuus. 

Rosatom on ilmoittanut olevansa tarvittaessa halukas lisäämään omaa osuuttaan. Esimerkiksi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on kuitenkin sanonut pitävänsä hankkeen uskottavuuden kannalta tärkeänä, että sillä on vahva suomalaisomistus.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot