Mainos
Mainos

Fennovoiman rahoituksesta riita – Keskoa vaaditaan jatkamaan

Voimaosakeyhtiö SF vaatii välimiesoikeutta vahvistamaan, että Kesko-konserniin kuuluva Kestra Kiinteistöpalvelut on yhä sitoutunut Fennovoiman ydinvoimalahankkeen jatkorahoitukseen.

Kesko ilmoitti viime vuoden keväällä, ettei Kestra osallistu Fennovoima-hankkeen jatkorahoitukseen siihen liittyvien epävarmuuksien vuoksi. Yhtiö pitää Voimaosakeyhtiön vaatimuksia perusteettomina.

Sen enempää Keskosta kuin Voimaosakeyhtiö SF:stä ei haluttu kommentoida, kuinka isosta summasta kiistassa on kyse tai kuinka kauan välimiesmenettelyn arvioidaan kestävän.

Fennovoiman suomalaisia omistajia edustavan SF Voimaosakeyhtiön osuus Fennovoima-hankkeesta on 66 prosenttia. Kestra Kiinteistöpalveluilla taas on SF Voimaosakeyhtiön mukaan kolme prosenttia sen osakkeista.

Fennovoiman ydinvoimalan on arvioitu maksavan 6–7 miljardia euroa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot