Mainos
Mainos

Keskolta irtisanomisia Citymarket-kauppiaille

Kesko on lähettänyt irtisanomiskirjeen yhdelletoista Citymarket-kauppiaalle. Ketjukiista saattaa jatkua käräjäoikeudessa, sillä kauppiaat ovat sanoneet riitauttavansa irtisanomiset.

Kassajono

Irtisanomisilmoitukset lähtivät niille yhdelletoista Citymarket-kauppiaalle, jotka eivät määräaikaan mennessä suostuneet allekirjoittamaan Keskon uutta ketjusopimusta. Ketjukiistaa saatetaan joutua puimaan vielä käräjillä, sillä ulkopuolelle jääneet kauppiaat ovat aiemmin sanoneet riitauttavansa mahdolliset irtisanomiset. Heidän mielestään ketjusopimuksen hylkääminen ei riitä perusteeksi nykyisten sopimusten irtisanomiseen.

Citymarket-kauppiaat toimivat Keskon vuokratiloissa ja irtisanomisaika on kuusi kuukautta. Keskon mukaan kaikkien Citymarket-tavaratalojen toiminta jatkuu irtisanomisaikana kuluttajien kannalta normaalisti. Uusia yrittäjiä irtisanottujen tilalle ei vielä ole ryhdytty etsimään.

Keskosta ei haluta vielä ottaa kantaa siihen, onko irtisanomisten peruminen vielä mahdollista, jos kauppiaat antavat periksi. Tiedotuspäällikkö Atte Kaksosen mukaan mitään neuvotteluja Citymarket-kauppiaiden kanssa ei kuitenkaan ole käyty enää sen jälkeen, kun allekirjoituksille annettu viimeinen määräaika viikko sitten umpeutui.

Juustotiski

K-ryhmän ketju-uudistus tuli virallisesti voimaan vuodenvaihteessa ja siinä on mukana yli 98 prosenttia kaikista K-ryhmän kauppiaista. Citymarket-kauppiaista yhteensä 30 on allekirjoittanut uuden ketjusopimuksen. Citymarketeissa ns. käyttötavarapuoli on suoraan Keskon hoidossa, kauppiaiden vastuulla on elintarvikepuoli. Viime vuonna Citymarkettien osuus K-ryhmän päivittäistavarakaupan myynnistä oli noin 11 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme