Mainos
Mainos

Keskon tulos liki entistä tasoa

Keskon viime vuoden liikevoitto ilman kertaeriä laski hiukan toissa vuodesta.

Sitä kertyi nyt hieman vaille 233 miljoonaa euroa, kun toissa vuonna vastaava luku oli vajaat 239 miljoonaa euroa.

Tulos ennen veroja laski selvemmin ja jäi 145 miljoonaan euroon, kun se toissa vuonna oli yli 242 miljoonaa euroa. Keskon liikevaihto jäi myös pari prosenttia toissa vuotta pienemmäksi vajaaseen 9,1 miljardiin euroon.

Pääjohtaja Mikko Helanderin mukaan tulos oli kokonaisuutena hyvä vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta. Ruokakaupassa ja autokaupassa tulos säilyi hyvällä tasolla, ja rautakauppa yli kaksinkertaisti liikevoittonsa. Käyttötavarakaupassa kannattavuutta rasittivat Anttilan merkittävät tappiot.

Kuluttajakysynnän odotetaan pysyvän Suomessa heikkona myös tänä vuonna. Kesko aikoo vastata päivittäistavarakaupan kiristyneeseen kilpailuun parantamalla kilpailukykyään, Helander kertoo Keskon tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot