Mainos
Mainos

Keskuskauppakamarin Aura: Eurosta tulee markkaa vahvempi

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja, kansanedustaja Matti Aura (kok.) uskoo, että Euroopan unionin yhteisestä rahasta eurosta tulee Suomen markkaa vahvempi valuutta. Auran mielestä siirtyminen euroon on Suomelle helpompaa kuin monille muille maille.

-Saksassa pelätään, että eurosta voi tulla heikompi valuutta kuin Saksan markasta, mutta Suomessa saatetaan olla lähes varmoja siitä, että eurosta tulee Suomen markkaa vahvempi, Aura sanoi tänään.

Auran lisäksi Palkansaajien kriittinen EU-foorumi -kansanliikkeen Emu-tilaisuudessa Helsingissä puhui europarlamentaarikko Esko Seppänen, joka arvioi, että Emu tuo mukanaan työttömyyttä, palkanalennuksia ja sosiaaliturvan leikkauksia.
-Ne ovat Emun hinta, joka maksatetaan Suomessa palkansaajilla, Seppänen sanoo.

Seppäsen mukaan ammattiyhdistysliike tulee Emu-Suomessa menettämään järeimmät aseensa, joiksi hän arvioi maanlaajuiset työehtosopimukset ja niiden yleissitovuuden.
-On silkkaa toiveajattelua, jos niiden uskotaan säilyvän myös Emu-olosuhteissa, Seppänen sanoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme