Mainos
Mainos

Keskusta nostaisi yleistä arvonlisäveroa

Keskusta rahoittaisi vaihtoehtobudjettinsa muun muassa korottamalla yleistä arvonlisäveroa. Verotuloja kerättäisiin kaikkiaan noin miljardi euroa hallituksen esittämää enemmän. Keskusta verottaisi työtä enemmän kuin hallitus esittää, ja myös suuryhtiöiden ja ydinvoimayhtiöiden verotus olisi kireämpää.

Vaihtoehtobudjetin esittelivät puheenjohtaja Mari Kiviniemi ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen. Se on nimetty 365-vaihtoehdoksi.

Kerätyistä veroista 365 miljoonaa euroa käytettäisiin valtion velanoton vähentämiseen ja vastaavat summat myös kuntien valtionosuusleikkauksen pienentämiseen sekä yrittäjyyttä ja muun muassa liikennehankkeita tukevaan kasvuohjelmaan.

– Keskustan vaihtoehto on vastuullisempi ja taloutta tasapainottavampi. Valtio ottaa vaihtoehdossamme joka päivä vähintään miljoona euroa vähemmän velkaa kuin Kataisen hallitus, Kiviniemi sanoi tiedotustilaisuudessa.

Keskustan esitykseen sisältyy ruuan arvonlisäveron lasku sekä bensiinin ja dieselin verotuksen ja sähköveron alentaminen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme