Mainos
Mainos

Keskustan Anttila: Globaali valuuttakauppa saatava verolle

Euroopan unionin tulee toimia aktiivisesti globaalin valuuttakaupan saamiseksi verotuksen piiriin, arvioi Keskustan europarlamentaarikko Sirkka-Liisa Anttila. Tällä tavalla saadaan Anttilan mukaan valtioille tuloja, joilla huolehtia erityisesti heikompiosaisille ihmisille tärkeistä peruspalveluista.

Anttila sanoi Rautalammilla tänään, että vapaana velloville markkinoille on asetettava sitovia säännöksiä, joilla raivataan tilaa ihmisyydelle, tasa-arvolle, sosiaaliselle oikeudenmukaisuudelle ja ympäristönsuojelulle. Anttila kertoi, ettei hän voi hyväksyä MAI-sopimuksessa olevaa esitystä rinnastaa monikansalliset konsernit tietyllä tapaa poliittisesti kansallisvaltioihin. Konsernit voivat nostaa syytteen kansallisvaltioita vastaan, kun taas kansallisvaltio ei voi nostaa syytettä konsernia vastaan.

-Olisi vähintään loogista antaa sopimuspuolten hallituksille ja kansallisvaltioiden hallituksille oikeus nostaa kanne tai riitojen sovittelumenettely ulkomaista sijoittajaa vastaan. Anttilan mukaan MAI-sopimus on varoittava esimerkki maailmasta, jossa valta on kansainvälisillä yhtiöillä. Sellainen kehitys on hänen mielestään estettävä.

Globaalitalous myös mahdollisuus

Anttilan mukaan globalisaatio on tosiasia. Ja sen myötä uhkana on rikkaiden rikastuminen ja köyhien yhä suurempi köyhtyminen. Toisaalta globalisaatio on Suomelle mahdollisuus. -Suomen etujen mukaista olisi tehdä kattavia selvityksiä siitä, kuinka kilpailukykyisiä suomalaiset yritykset ovat globaalitaloudessa. Samoin on selvitettävä, miten vähemmän kilpailukykyisistä yrityksistä saadaan kilpailukykyisiä.

Anttila puhui talouden kansainvälistymisen vaikutuksista ja vaihtoehdoista Kirjava satama -kulttuuritapahtumassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme