Mainos
Mainos

Keskustan Sipilä: Luottoluokituksen lasku vakava paikka

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän mukaan Suomen luottoluokituksen lasku on vakava signaali.

Sipilä kirjoittaa asiasta blogissaan. Luottoluokitusyhtiö Standard & Poor’s laski eilen Suomen luokitusta AAA-luokasta luokkaan AA+. 

Sipilän mukaan luottoluokituksen laskun takia vaikeita päätöksiä ei voi enää siirtää. Laksu vaikuttaa Sipilän mukaan pidemmällä aikavälillä valtion lainanhoitokuluihin. 

Luottoluokituksen laskun syyt eivät ole Sipilän mukaan yllätys. Hänen mukaansa ainoastaan luokittajan mainitsema uudistusvaikeudet ovat uusia asia listalla.

– Hallituksen rakennepaketin toimeenpano on levällään ja päätöksenteko on ollut poikkeuksellisen vaikeaa. Sote-uudistuksen läpivienti on tärkeä signaali. On äärimmäisen tärkeää, että kaikki puolueet pysyvät maaliskuussa sovituissa askelmerkeissä, kirjoittaa Sipilä. 

Sipilä korostaa blogissaan muös uusien työpaikkojen saamista. 

Perusuomalaiset harkitsee välikysymystä

Myös toinen oppositiopuolue on tänään kommentoinut Suomen luottoluokitusta.

Perusuomalaiset kertoi tänään harkitsevansa välikysymystä Suomen talouspolitiikasta. Puolueen mukaan kansan epäluottamus hallitusta ja sen toimintaa kohtaan on kasvanut

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme