Mainos
Mainos

Keskustan Sipilä Microsoftista: Päättäjien on ratkaistava kaksi ongelmaa

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoo, että Microsoftin irtisanomisuutisen johdosta tarvitaan lukuisia yhtäaikaisia toimia. Hänellä on myös ehdottaa töitä irtisanottaville työntekijöille.

Sipilä ehdottaa, että työttömiksi joutuville työntekijöille voisi löytyä töitä uuden sote-tietojärjestelmän kehittämisen parista.

–Meidän päättäjien on nopeasti löydettävä ratkaisu siihen, miten voidaan ratkaista kaksi ongelmaa yhtä aikaa: tarvitsemme kipeästi kunnollisen tietojärjestelmäratkaisun uusille sote-alueille ja sen on oltava valmis viimeistään vuoden 2016 lopussa. Toisaalta meillä on työttömänä tuhansia ohjelmistoalan huippuosaajia, hän sanoo tiedotteessa.

– Sote-ratkaisumme on määrätietoisesti toteutettuna ainutlaatuinen maailmalla. Jos tahtoa on, niin työttömäksi jääneet ohjelmisto-osaajat rakentavat Suomeen maailman parhaan terveydenhuollon tietojärjestelmän. Ja se käy kaupaksi muillekin.

Lisäksi ponnisteluja uusien yritysten synnyttämiseksi on Sipilän mukaan jatkettava. Olemassa olevien yritysten kasvua on tuettava kaikin käytettävissä olevin keinoin.

– Tarvitsemme esimerkiksi esittämäämme kasvurahastoa omanpääoman saannin helpottamiseksi yhteistyössä yksityisen rahan kanssa. Finnveran ja Tekesin resursoinnista on pidettävä huolta, Sipilä sanoo tiedotteessa.

Sipilä huomauttaa, että onneksi Suomi jää vielä Microsoftin matkapuhelimia kehittävien maiden joukkoon.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot