Mainos
Mainos

KHO hylkäsi Fortumin E.ON-valituksen

Korkein hallinto-oikeus perustelee päätöstä sillä, että Fortum on itse pannut E.ON-kaupan täytäntöön.

Korkein hallinto-oikeus KHO on hylännyt sähköyhtiö Fortumin E.ON-kauppaa sivuavan valituksen. Päätöksen mukaan yrityskaupalle asetettuja ehtoja pitää noudattaa, vaikka niistä tehty valitus on vasta käsittelyssä.

Fortum valitti KHO:hon markkinaoikeuden kesällä tekemästä päätöksestä, jonka mukaan sen oli pantava heti toimeen Kilpailuviraston E.ON-kaupalle asettamat ehdot. Fortum katsoi muiden muassa, että vaatimus ehtojen täytäntöönpanosta tekee niistä valittamisen turhaksi.

KHO perusteli päätöstään sillä, että Fortum on itse pannut E.ON-kaupan täytäntöön, vaikka valittaakin sen ehdoista. Lisäksi Fortumin tilanteessa ehkä kärsimien vahinkojen määrää ei voida pitää merkittävänä.

Markkinaoikeus tekee varsinaisen päätöksen E.ON-kaupan ehdoista aikaisintaan ensi vuoden alkupuolella. Kilpailuvirasto vaati Fortumia luopumaan Haapaveden ja Hämeenlinnan voimalaitoksista, jottei sen markkina-asema vahvistu liikaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme