Mainos
Mainos

Kierrätyspaperin käyttö ennätyksellistä

Euroopan paperiteollisuus käytti viime vuonna ennätysmäärän kierrätettyä paperia. Kierrätyspaperin osuus paperin kokonaiskulutuksesta nousi jo lähes puoleen, Euroopan paperiteollisuuden liitto CEPI kertoi tänään.

Alan teollisuus käytti viime vuonna yhteensä 36,7 miljoonaa tonnia kierrätyspaperia. Määrä oli 5,5 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin ja riitti kattamaan 49,4 prosenttia paperin kulutuksesta. CEPIn mukaan paperin kierrätys on tämän vuosikymmenen aikana lisääntynyt yli 50 prosenttia. Taloudellisten näkökohtien lisäksi tähän ovat vaikuttaneet yleisen mielipiteen paine ja lainsäädäntö.

CEPIn mielestä kierrätyspaperin käyttöä ei enää tarvitse lisätä lainsäädäntöä tiukentamalla, vaan parhaat tulokset syntyvät teollisuuden vapaaehtoisin toimin. Monissa maissa kierrätyspaperin keräys on jo nyt niin korkealla tasolla, että optimitaso on kenties jo saavutettu, CEPIn johtaja Marie Arwidson sanoi. CEPI edustaa 15 EU-maan sekä Tshekin tasavallan, Norjan ja Sveitsin paperiteollisuutta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme