Mainos
Mainos

Kiimingin Ideaparkin suunnitelma kaavan vastainen

Kiimingin kunnan suunnitelmat Ideapark-liikekeskuksen rakentamiseksi eivät ole uuden asemakaavan mukaisia eikä niihin saa sen pohjalta rakennuslupaa, kertoo sanomalehti Kaleva.

Uusi kaavakierros vie ilman valituksia vähintään vuoden verran.

Kiimingin kunnanhallitus päätti maanantaina käynnistää kaavamuutoksen. Arkkitehti Antti Huttunen Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksesta kertoo, että nyt tarvitaan uusi asemakaava ja mahdollisesti myös yleiskaavan ja maakuntakaavan muutos. Kiimingin kunnassa ollaan varmoja, ettei yleiskaavan muutosta tarvita.

Huttusen mukaan vasta hyväksytyn kaavan mukaan Välikylään yrityspuistoon olisi mahdollista rakentaa Ideapark-tyyppistä tilaa noin 55 000 neliötä.

Kiimingin kunnanjohtajan Leila Pekkasen mukaan kaava mahdollistaa 80 000 neliöitä, joita ei aiota ylittää. Maanantaina esitetyissä suunnitelmissa mainituissa 100 000 neliöissä oli Pekkasen mukaan hieman pyöristystä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme