Mainos
Mainos

Kiina: EU rikkoo kauppasääntöjä

Kiina syyttää Euroopan unionia Maailman kauppajärjestön WTO:n sääntöjen rikkomisesta. Syytös koskee EU:n päätöstä estää tiettyjen kiinalaisten elintarvikkeiden tuonti terveyssyistä, mitä vastikään WTO:n jäseneksi liittynyt Kiina pitää kiellettynä kaupan rajoittamisena.

EU kielsi tammikuussa kiinalaisen siipikarjan- ja kaninlihan, hunajan, äyriäisten ja nilviäisten kuten pakastettujen katkarapujen sekä lemmikkieläinten ruoan tuonnin sen jälkeen, kun asiantuntijaraportti varoitti niiden voivan sisältää kiellettyä chlorampenicol-antibioottia.

Kiellettyjen tuotteiden tuonnin arvo oli vuonna 2000 noin 317 miljoonaa euroa (1,89 miljardia markkaa), joten taloudellisesti kiista ei ole kovin suuri. Kiina on kuitenkin uhannut, että kiista voi vaikuttaa vakavasti Kiinan ja EU:n taloussuhteisiin. Esillä on ollut mm. EU:n elintarvikkeiden tuonnin kieltäminen Kiinassa vastapainoksi EU:n toimille.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme