Mainos
Mainos

Kiina-ilmiö laskenut henkilöstökuluja

Monien ulkomaille tuotantonsa siirtäneiden yhtiöiden henkilöstökulut työntekijää kohti olivat viime vuonna 60 prosenttia alempana kuin neljä vuotta sitten.

Useat alhaisten tuotantokustannusten maihin siirtyneet yritykset ovat leikanneet muutamassa vuodessa työntekijämäärään suhteutettuja henkilöstökulujaan kymmeniä prosentteja, kirjoittaa Taloussanomat.

Halvan tuotantokustannusten maissa ovat tuotantoaan kasvattaneet mm. Aspocomp, Evox Rifa, PKC Group ja Rapala.

Yhtiöiden henkilöstökulut työntekijää kohti olivat viime vuonna 60 prosenttia alempana kuin neljä vuotta sitten. Taloussanomien tiedot perustuvat yritysten vuosikertomuksiin.

Suomalaisten yhtiöiden työntekijöiden määrä ulkomailla on kasvanut tasaisesti jo 1990-luvulta lähtien. Siirtyminen alhaisten tuotantokustannusten maihin ei ole kiihtynyt merkittävästi viime aikoina.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ennustepäällikkö Pasi Sorjonen sanoo lehden haastattelussa, että Suomessa jatketaan toimintoja niin kuin ennenkin, mutta voimakkain tuotannon kasvu tapahtuu ulkomailla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme