Mainos
Mainos

Kiina ja Japani aloittavat suoran valuuttakaupan

Kiina ja Japani aloittavat kesäkuun alussa suoran valuuttakaupan, kertoo Japanin valtiovarainministeri Jun Azumi. Kiinan mukaan valuuttakaupan aloittaminen on merkittävä askel maiden välisessä talousyhteistyössä.

Azumi arvioi, että suora valuuttakauppa vähentää maiden välisen kaupan kustannuksia ja pienentää kaupankäyntiin liittyviä riskejä. Kiina on Japanin suurin kauppakumppani.

Tähän saakka Kiina on käynyt valuuttakauppaa vain Yhdysvaltain dollareiden välityksellä. Kiinalla on pitkän ajan tavoite muuttaa valuuttansa yuan vapaasti vaihdettavaksi, mutta kehitys on ollut hidasta.

Kiinan valuuttapolitiikka on aiheuttanut kiistoja erityisesti Yhdysvaltain kanssa, joka syyttää Kiinaa viennin edistämisestä valuuttakurssien avulla.

Kiina asettaa päivittäin jenikaupassa vaihteluvälin, joka on 3 prosenttia suuntaansa. Dollaria vastaan vaihteluväli on vain 1 prosentti puoleen ja toiseen.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme