Mainos
Mainos

Kiina panostaa autovientiin

Kiina pyrkii rohkaisemaan autonosien valmistajia vientiin.

Kiina aikoo nostaa autojen ja autonosien vuotuisen viennin 70-100 miljardiin dollariin (58-83 mrd e) vuoteen 2010 mennessä. Jos suunnitelmat toteutuvat, vienti jopa 20-kertaistuisi nykyisestä.

Kiinan apulaiskauppaministeri Wei Jianguo sanoo China Daily -lehdessä, että tavoite on linjassa maan autoteollisuuden kehityksen kanssa globalisoituneessa maailmassa.

-Kiinasta on tulossa autonosien valmistuksen keskus maailmassa, Wei sanoi.

Viime vuonna Kiina vei autoja ja autonosia 4,7 miljardilla dollarilla. Lisäys edellisestä vuodesta oli runsaat 30 prosenttia. Lehden mukaan kaavaillusta kasvusta suurin osa tulisi Kiinassa olevien kansainvälisten valmistajien myynnistä. Suurillakin autovalmistajilla on paikallinen kumppani.

Tähän saakka kansainväliset autotehtaat ja autonosien valmistajat ovat valmistaneet tuotteitaan pääasiassa Kiinan markkinoille. Kauppaministeri sanoi lehdessä, että Kiina pyrkii rohkaisemaan valmistajia vientiin, mutta ei kertonut suunnitteilla olevista toimista tarkemmin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme