Mainos
Mainos

Kiina pitää valuuttansa vakaana

Kiinan presidentti Hu Jintao vakuuttaa Kiinan pitävän valuuttansa vakaana, mikä hyödyttää Kiinan, Tyynenmeren alueen ja maailma talouskehityksen etuja. Kiina ei anna periksi Yhdysvaltain kasvavalle painostukselle siirtymisestä nykysitä joustavampaan valuuttakurssijärjestelmään. Kiinan valuutta on sidottu kapella vaihteluvälillä USA:n dollariin

Kiinan presidentti Hu Jintao vakuuttaa Kiinan pitävän valuuttansa vakaana, mikä hyödyttää Kiinan, Tyynenmeren alueen ja koko maailman talouskehityksen etuja.

Hu puhui Bangkokissa Thaimaassa, missä on alkamassa Aasian ja Tyynenmeren alueen maiden huippukokous. Kiina pitää valuuttansa juanin "tasapainoitetulla tasolla ja kehittää edelleen vaihtokurssia", Hu jatkoi harvinaislaatuisessa puheessaan kansainväliselle kuulijakunnalle. Hun katsottiin viittaavan siihen, ettei Kiina anna periksi Yhdysvaltain kasvavalle painostukselle siirtymisestä nykyistä joustavampaan valuuttakurssijärjestelmään.

Kiinan valuutta on sidottu erittäin kapealla vaihteluvälillä Yhdysvaltain dollariin, minkä vuoksi se on halventunut tuntuvasti dollarin arvon laskiessa. Se on tehnyt kiinalaistuotteista hyvin edullisia Yhdysvaltain markkinoilla.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme