Mainos
Mainos

Kiinan talouskasvu jatkuu odotettuakin hurjempana

Tänään julkistetut Kiinan talousluvut ylittivät asiantuntijoiden odotukset ja samalla ne kasvattivat huolta talouden ylikuumenemisen vaarasta.

Kiinan talouskasvu jatkui alkuvuodesta edelleen nopeana, selviää Kiinan tilastoviraston tiedoista. Tammi-maaliskuussa bruttokansantuote kasvoi 9,5 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Kasvuluku on sama kuin koko viime vuoden tilastoissa. Viime vuoden tammi-maaliskuussa taas mitattiin vielä aavistuksen suurempi kasvu edellisvuoteen verrattuna, 9,7 prosenttia.

Tänään julkistetut luvut ylittivät asiantuntijoiden odotukset ja kasvattivat huolta toisaalta monien raaka-aineiden ja energian riittävyydestä, toisaalta talouden ylikuumenemisen vaarasta.

-Olemme edelleen sitä mieltä, että politiikkaa tulisi kiristää, sekä nostamalla korkoja että vahvistamalla valuuttaa, investointipankki JP Morganin Hongkongin yksikön ekonomisti Ben Simpfendorfer sanoi.

Tilastovirasto kertoi myös, että Kiinan inflaatio on hieman hidastunut ja oli alkuvuodesta 2,8 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Teollisuustuotanto taas nousi 16,2 prosenttia. Vaikka luku on suuri, on siinäkin tapahtunut käänne lievään laskusuuntaan. Vähittäiskauppakin paisui 13,7 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme