Mainos
Mainos

Kiinteistörahastoja kaivataan Suomeen

Ulkomaisten sijoittajat tulisivat nykyistä vilkkaammin Suomen kiinteistömarkkinoille, jos täällä olisi sijoitusvälineitä. Suomen toimitila- ja rakennuttajaliiton Raklin mukaan kiinteistömarkkinoiden kansainvälistä kilpailukykyä pitää pikaisesti parantaa ja kiinteistösijoitusrahastoja koskeva nykyinen lainsäädäntö uudistaa.

Voimassa oleva kiinteistörahastojen toimintamalli olisi tarkistettava kokonaisuudessaan. Lisäksi kiinteistösijoitusrahastojen verotus pitäisi muuttaa vastaamaan sijoitusrahastojen verokohtelua. Muutosta tarvitaan siksi, että sijoittajan asema ei verotuksellisesti muodostuisi raskaammaksi sen vuoksi, että sijoittaja suoran kiinteistösijoituksen asemesta sijoittaisi rahaston välityksellä kiinteistöihin.

Raklin mukaan kansainvälisten sijoittajien kiinnostus Suomeen on aitoa, ja se näkyy mm. alan konsulttien lisääntyvässä aktiivisuudessa Suomessa. Elokuussa saatiin jälleen ilmoitus yhden uuden kiinteistöjärjestelyjä konsultoivan kansainvälisen palveluyrityksen tulosta tänne.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme