Mainos
Mainos

Kiinteistövälittäjä: Suomesta palaavat rakennusmiehet nostavat asuntojen hintoja Virossa

Suomesta takaisin muuttavat rakennusmiehet nostavat kiinteistövälittäjän mukaan asuntojen hintoja Virossa. 

Pindi Kinnisvaran johtaja Elari Udam sanoo Postimees-lehdelle, että pienten ja suurten asuntojen rakennushintojen nousu johtuu ennen kaikkea työvoimapulasta. Udamin mukaan se on luonut tilanteen, jossa yksityisellä ja julkisella sektorilla työvoimasta ollaan valmiita maksamaan entistä enemmän.

– Samaan aikaan Viroon palaa Suomalaiseen palkkatasoon tottuneita rakentajia. Heidän palkkatoiveensa ovat totutusta paljon korkeammalla. Kun rakentajilla ei ole paljon vaihtoehtoja, rakentajien palkkatoiveet siirtyvät rakentamisen ja asuntojen hintoihin, Udam sanoo.

Udam sanoo lehdelle, että halvimpienkin asuntojen hinnat ovat nousseet paikoitellen parisataa euroa neliöltä viimeisimmän vuoden aikana. Kiinteistövälittäjän mukaan onkin selvää, että paluumuttajat määrittävät nyt asuntojen hinnat. Nousupaineita on paljon koko Virossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme