Mainos
Mainos

Kiista Olkiluodon viivästymisen kuluista jatkuu

Teollisuuden Voiman ja Arevan kiistely Olkiluodon viivästymisestä jatkuu. Teollisuuden Voiman mukaan Olkiluodon kolmannen ydinvoimalayksikön valmistuminen venyy kesäkuuhun 2012.

Myös laitostoimittaja Areva on vahvistanut TVO:n jo aiemmin esittämän arvion aikataulusta. Asiasta tiedottaa Teollisuuden Voima.

Alkuperäisen aikataulun mukaan laitoksen pitäisi olla jo lähes valmis, mutta rakennustyöt ovat kärsineet useista lykkäyksistä. TVO:n toimitusjohtajan Jarmo Tanhuan mukaan yhtiössä ollaan pettyneitä, että Areva ei ole saanut kirittyä aikataulua. TVO:n mukaan viivästyminen aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia, joista yhtiö aikoo vaatia korvauksia.

TVO ja Areva ovat kiistelleet pitkään siitä, kumpi vastaa Olkiluodon kolmosreaktorin viivästymisestä ja siitä aiheutuvista kuluista. TVO torjui edelleen Arevan aiemmin julkisuudessa esittämät syytökset siitä, että TVO:lla olisi osuutta viiveeseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme