Mainos
Mainos

Kilpailu rautakauppa-alalla kiristyy

Ruotsalainen Clas Ohlson -ketju avasi tänään ensimmäisen Suomen myymälänsä. Myös S-ryhmä suunnittelee uuden ketjun perustamista rautakauppaan.

Ruotsalaisketjut puskevat nyt myös rautakauppaan. Tungos oli valtaisa, kun Clas Ohlson -ketju avasi ovensa puoliltapäivin Helsingin ydinkeskustassa.

Ketju poikkeaa monesta muusta siinä, että se keskittyy yksinomaan keskustojen ja kauppakeskusten liikepaikkoihin.

Usko kasvuun on vahva. Alan yrityksistä, valmistajista ja maahantuojista kaksi kolmasosaa arvioi myynnin kasvavan ensi vuonna. Tämän vuoden tammi-syyskuussa rakennus- ja sisustustarvikkeiden myyntiluvut tammi-syyskuulta jäivät kuitenkin 1,4 prosenttiin.

-Me tulemme perustamaan lähivuosina lisää liikkeitä varmastikin pääkaupunkiseudulle ja sitten suurimpiin kaupunkeihin - olemme katsoneet Turkua, Tamperetta, Lahtea. Tavoitteenamme on noin 12-15 myymälää Suomessa lähitulevaisuudessa, kertoo Clas Ohlsonin myymälän johtaja Tapio Kuittinen.

Myös S-ryhmä suunnittelee rautakaupasta uutta aluevaltausta. Yli miljoonan asiakasomistajan uskotaan korjaavan asuntojaan ja hankkivat kotiinsa uusia varusteita niin, että mukaanlähtö kannattaa. Tänään ryhmän hallitus kuitenkin siirsi mahdollista aloituspäätöstä tuonnemmaksi.

Rautakaupan ykkönen on Kesko muun muassa K-Raudoilla ja Rautioilla. Kakkonen on Starkki, ja S-ryhmän rautamyynti on kolmantena. S-ryhmä myy rautakauppa-tavaraa isoissa marketeissaan.

Uusi yrittäjä pelkää, että rautakaupan tulokkaita uhkaisia kodinkonekaupassa nähty kohtalo: markkinaosuuksien haaliminen ei onnistunutkaan ja osa ketjuista on lopettanut muutamassa vuodessa.

(MTV3)

(Talousuutiset 14.11.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme