Mainos
Mainos

Kim Granista Nokian renkaiden toimitusjohtaja

Nokian Renkaiden uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu diplomiekonomi Kim Gran, 45. Valinta julkistettiin tänään. Uusi toimitusjohtaja Gran linjaa, että vahvan yhteistyökumppanin etsintä sujuu aikataulun mukaisesti.

Nokian renkaat

Neuvotteluja mahdollisten partnereiden kanssa on käyty maailmanlaajuisesti.
-Yhteistyöllä haetaan hyötyä sekä markkinointiin, jakeluun että tuotantoon. Olemme neuvotelleet merkittävimpien alan yritysten kanssa, selvittää Gran. Hän aloittaa Nokian Renkaiden toimitusjohtajana syyskuussa.

Työympäristö on tuttu, sillä Gran on toiminut kuusi vuotta henkilö- ja jakeluautonrenkaiden tuotealueen johtajana.
-Olen ollut mukana rakentamassa yhtiön perusstrategiaa, joka ei muutu. Keskitymme edelleen pohjoisten olojen tuotteisiin ja asiakkaisiin. Tätä linjaa on vahvistettu menemällä mukaan jakeluun. Yhtiöllä on 152 vähittäismyyntipistettä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Latviassa. Toisaalta yhä tärkeämmäksi kasvualueeksi on tulossa Keski-Eurooppa.
-Ydintuotteillamme on hyvät kasvunäkymät, vaikka rengasalalla on muuten kohtuullisen kypsät markkinat. Sekä talvirenkaiden, erikoistuotteiden kuten metsärenkaiden, että arvokkaampien kesärenkaiden kysyntä kasvaa.

Gran vakuuttaa, että Nokian Renkaat ei luovu yrityskulttuuristaan. Siihen kuuluvat osallistuva johtaminen ja jokaisen työntekijän ideointikyvyn hyödyntäminen. Yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Lasse Kurkilahti siirtyy Raisio Yhtymän pääjohtajaksi syyskuun alussa. Nokian Renkailla on tehtaat Nokialla ja Lieksassa ja sen lisäksi sopimusvalmistusta ulkomailla. Yhtiön liikevaihto viime vuonna oli 320 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä runsaat 2200.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme