Mainos
Mainos

Kituvalle tuulivoimateollisuudelle povataan huippuvuotta

Kotimaiselle tuulivoiman rakentamiselle povataan ensi vuonna huippuvuotta.

Teknologiateollisuuden asiantuntijan Patrik Frostellin mukaan Suomessa nähdään kaikkien aikojen rakentamisbuumi, sillä suunnitellut tuulivoimahankkeet alkavat vihdoin toteutua.

Rakentamisvauhtia on Frostellin mukaan kasvatettava myös, jos Suomen energiapolitiikan tuulivoimatavoitteet vuodelle 2020 aiotaan saavuttaa. Tavoitteena on 2500 megawatin kapasiteetti. Nyt siitä on rakennettuna vajaa kymmenesosa.

Kansainvälisesti tuulivoimateollisuus elää heikkoja aikoja, sillä länsimaiden talouskriisi on hidastanut investointeja. Uusia markkinoita odotetaan Etelä-Amerikasta. Irtisanomisia ja lomautuksia on ilmoitettu niin suomalaisyrityksissä kuin maailman johtavassa tuulivoimayhtiössä, tanskalaisessa Vestasissa.

Aasiassa kilpailu on koventunut, mutta uusia markkinoita odotetaan Etelä-Amerikasta. Jos suomalaisten komponenttivalmistajien asiakasyritykset pääsevät jaolle, toimeksiantoja voisi tulla myös suomalaisfirmoille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme