Mainos
Mainos

Kiviniemi moittii leikkauspuheita

Kiviniemi pelkää, että puheet leikkauslistoista vaikuttavat kuluttajien mielialaan.

Pääministeri Mari Kiviniemi pitää jatkuvia puheita leikkauslistoista vahingollisina kuluttajien luottamukselle.

- Sillä on aina vähän kielteistä vaikutusta ihmisten mielialoihin ja kulutuskäyttäytymiseen. Nyt pitäisi kaikin mahdollisin tavoin varmistaa, että talouden kasvu pysyy käynnissä.

Ensi vuonna talouskasvun uskotaan olevan entistä enemmän kuluttajien varassa, sillä euroalueen velkaongelmat voivat hidastaa vientiä.

Velkakriisiin joutuneen euroalueen kasvu on haurasta ja sen pelätään hiipuvan alkuvuonna. Tänään rankat säästötoimet ja ihmisten raivo purkautuivat lakkoina ja mielenosoituksina ympäri Eurooppaa.

Leikkauslistoja väläytellään jo Suomessakin.

Vyönkiristys alkoi Suomessa kesällä arvonlisäveron korotuksella. Vuodenvaihteessa energiaverot nousevat reippaasti. Veronkiristysten takia suomalaisten ostovoima heikkenee ensi vuonna. Kiviniemi uskoo, että kuluttajat kestävät kiristykset.

- Vielä ei ole lähdetty sellaiselle nuukuuden ja niukkuuden tielle, että voisi jo mahdottomasti puhua siitä, että oltaisiin menty liikaa toiseen suuntaan, Kiviniemi sanoo.

Katso Jussi Kärjen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme