Mainos
Mainos

KL: Alkoja Lidlin kylkeen - S-ryhmä ärsyyntyi

S-Ryhmä on harmistunut Alkon päätöksestä sijoittaa yhä useampia myymälöitään Lidlien ja Suomen Lähikauppojen yhteyteen.

Kauppalehdessä SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine harmittelee, että ”aiemmin Alko teki päätöksensä liiketaloudellisin perustein, mutta nyt taustalla näyttää olevan yhä enemmän poliittista harkintaa”. 

Tällä hetkellä Alkolla on 350 myymälää, joista lähes 200 on sijoitettu S- ja K-ryhmien yhteyteen. Neljä Alkoa on Lidlien vieressä ja viisi Suomen Lähikaupan naapurissa. 

Työ- ja elinkeinoministeriö on arvioinut, että Alkon myymälöiden nykyinen keskittyminen isojen ketjujen viereen vahvistaa ketjujen kilpailuetua. 

Suomen Lähikaupassa Alkojen uuteen sijoitteluun ollaan tyytyväisiä: 

"Takavuosina S- ja K-ryhmät saivat käytännössä kaikki Alkot viereensä. Onneksi maailma muuttuu ja kilpailuasetelma tervehtyy", Kauppapaikoista vastaava johtaja Esko Sutelainen kehuu.

Alko vakuuttaa Kauppalehdessä, että valinnat ovat tasapuolisia.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot