Mainos
Mainos

KL: Finanssivalvonta tutkii Kotipizzan yllättävää kurssinousua

Kotipizzan osakekurssi lähti tänään pörssi avauduttua vahvaan nousuun, vaikka muut osakkeet laskivat. Finanssivalvonta tutkii äkillisen kurssinousun syytä, uutisoi Kauppalehti. 

Heti Helsingin pörssin avauduttua torstaina Kotipizzan osake lähti kovaan nousuun. Samaan aikaan muiden osakkeiden kurssit laskivat, ja yleisindeksi oli alkuun noin neljän prosentin laskussa.

Puolen päivän jälkeen Kotipizza antoi myynnin kehityksestä positiivisen tiedotteen, jossa se kertoi joulukuun myynnin kasvaneen yli 15 prosenttia vuoden takaisesta myynnistä.

Finanssivalvonnan Jaakko Eskola kommentoi Kauppalehdelle, että että merkittäviä tiedotteita edeltävä kaupankäynti käydään säännönmukaisesti läpi. Eskolan mukaan Finanssivalvonta pystyy aika tarkasti näkemään, ketkä ovat kauppaa käyneet ja mitä mahdollisia yhteyksiä heillä on sisäpiiriläisiin.

Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Ervanen vakuuttaa Taloussanomille, että positiivisia myyntitietoja ei ole vuotanut ulkopuolisille ennen aikojaan.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme