Mainos
Mainos

KL: Tuulivoimalupia haetaan paniikissa - Suomen valtio voi joutua oikeuteen

Hallitusohjelmaan kirjattu tavoite leikata syöttötariffin tuulivoimakiintiötä viidenneksellä on sysännyt liikkeelle uusien tukihakemusten tulvan, uutisoi Kauppalehti. Hallituksen päätös leikata syöttötariffin kiintiötä herättää ikävää huomiota myös ulkomailla.

Kiintiöön mukaan pyrkivien hankkeiden määrä on noussut jyrkästi viime viikosta. Energiaviraston laskurin mukaan eilen iltapäivällä jätettyjen kiintiöhakemusten määrä oli kohonnut peräti 1 400 megavolttiampeeriin.

Jos kaikki jätetyt hakemukset ovat virheettömiä, ylittyy jo nykyisenkin 2 500 megawatin kiintiön raja 200 megawatilla.

Asianajotoimisto Hannes Snellmanin partneri Rabbe Sittnikow kertoo Kauppalehdelle, että uuden hallituksen linjaus on herättänyt paljon kielteistä huomiota paitsi Suomessa myös maamme rajojen ulkopuolella.

- Viime viikosta lähtien olemme olleet koko ajan puhelimessa. Soittajina on ollut englantilaisia, saksalaisia ja hollantilaisia sijoittajia, jotka ovat panneet varojaan suomalaisiin tuulivoimayhtiöihin, Sittnikow kertoo.


Suomalaisiin tuulivoimayhtiöihin on tehty merkittävästi ulkomaisia sijoituksia.

- Tähän asti Suomi on tunnettu vakaan sääntelykulttuurin maana. Jos tukipolitiikkaa alkaa olla nykivää, voi vaikutus investointipäätöksiin olla paljon laajempi kuin että se rajoittuisi tuulivoimaa koskeviin sijoituksiin, Sittnikow sanoo.

Asianajotoimistolta on jo pyydetty selvityksiä siitä, mitä edellytyksiä on käydä oikeustaistelua Suomen valtiota vastaan muuttuneiden sääntöjen takia.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot