Mainos
Mainos

Kodinkoneiden kauppa käy kuumana loppuvuonna

Elektroniikan tukkukauppiaiden laskelmien mukaan kodintekniikan toimitukset kauppoihn lisääntyivät marraskuussa viidenneksellä vuoden takaisesta. Muun muassa matkapuhelimia ja kotitietokoneita myytiin tiuhaan tahtiin.

Kodintekniikan toimitukset kauppoihin kasvoivat marraskuussa lähes 20 prosenttia viime vuoden marraskuusta. Tiedot koonnut Elektroniikan tukkukauppiaat odottaa joulukuussa vieläkin vauhdikkaampaa kasvua.

Koko alkuvuoden aikana kauppoihin on toimitettu kodintekniikkaa lähes 960 miljoonalla eurolla. Se on kolme prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Marraskuun toimitusten nousua selittää muiden muassa matkapuhelinten, suurten kodinkoneiden kuten kylmälaitteiden ja kotitietokoneiden vahva menekki. Oma lukunsa ovat taulutelevisiot, joiden myynti on lisääntynyt rajusti viime vuodesta. Niitä ostetaan koko perheen lahjaksi, mutta kaikista televisiotoimituksista niiden osuus on kuitenkin vielä melko vähäinen. Koko vuoden aikana kauppoihin on toimitettu noin 21 600 taulutelevisiota.

Kaikkiaan televisiotoimitukset olivat runsaat 196 300:aa. Joulun hittituotteita ovat myös digi- ja dvd-laitteet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme