Mainos
Mainos

Kohl patistaa saksalaisia luopumaan palkankorotuksista

Liittokansleri Helmut Kohlin mielestä saksalaisten tulisi tyytyä lähivuosina vain pieniin palkankorotuksiin tai jopa reaalitulojen nollalinjaan, jotta maata vaivaava ennätystyöttömyys helpottaisi.

Suurimmalle osalle kansalaisista tämä ei merkitsisi todellista menojen karsintaa, heidän vain täytyisi tulla toimeen ilman varallisuuden kasvua, Kohl sanoo tänään Bild-sanomalehden haastattelussa.

Euroopan talous- ja rahaliitto Emu tulee Kohlin mukaan antamaan voimakkaan sysäyksen Euroopan talouselämälle ja edistää osaltaan uusien työpaikkojen syntymistä.

Kohl ei näe "ehdottomasti mitään ristiriitaa" työttömyyden vastaisen taistelun ja Saksan talouden Emu-kuntoon saattamisen välillä. Budjettileikkaukset ovat muutenkin välttämättömiä, eivätkä työttömät voittaisi mitään, jos kasvua yritettäisiin kiihdyttää lisäämällä velkaa, Kohl perusteli.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme